Metro D bez zastávek. Kdo je tady idiot?

Dnes jsem četl komentář pana Šídla na Seznamu https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/metro-bez-stanic-krajni-reseni-ktere-se-nakonec-prosadi-vime-jak-to-v-praze-chodi-7021. Vtipně pláče, jenže na špatném hrobě. 

Cokoli postavit v tomto státě je čím dál tristnější. Obchvat Plzně blokovali ekologističtí "ekologové" úspěšně 10 let, dálnici do Drážďan stavíme čtvrt století a nakonec po urputných bojích byla vybrána (vzhledem k lidem) ta nejhorší varianta, teď se přijímají sázky, který šílenec dá k 17.12. podpis, že tam mohou auta. Poslední kilometry dálnice před Hradcem snad už konečně dostavíme, aby se do Polska nemuselo přes Hradec. A tak je třeba se poohlédnout, kdo za to může. Vzorové řešení je pražská Opencard, tam odsoudili 4 čičmundy, kteří ten tunel za pupíky podepsali a 2 primátory, kteří se snažili ten průser řešit za toho prvního, poslali pro výstrahu do lochu také. Ani se Hudečkovi nedivím, že odmítal podepsat další tunelování Blanky. Tu hradeckou dálnici hodili na paní Havránkovou, že je žába na prameni, taktně se pomlčelo, že náhradní pozemky, které přijala jako náhradu za svoje původní, nějaký úředník mezitím někomu prodal. Pražští radní místo nesmírně potřebné linky D postavili (dost zbytečné) prodloužení linky A do Motola s vizí, že ji protáhnou někam do polí před letiště, podobně, jako se zadařilo v Letňanech do polí protáhnout linku C a vyprdnout se na občany sídliště Letňany. No asi tam také měli pozemky. Takže se alespoň začne stavět, pochopíte, když si pustíte toto: https://video.aktualne.cz/dvtv/metro-d-bez-stanic-je-katastroficky-scenar-rozhodl-jsem-se-z/r~d6a620f0b18211e68f82002590604f2e/

A teď tu máme masáž o lince metra D bez stanic. Jenže toto na první pohled kuriozní řešení dává smysl, protože čekat na kompletní povolení včetně stanic je v nedohlednu, za rok máme volby, do té doby se kompletní povolení nestihne, takže by se  stavět nezačalo, pak přijde nová garnitura politiků-myslitelů a začne se znova. Já osobně si uvědomuji nebezpečí, že v tom případě D zase ostrouhá a postaví se nějaké E, odnikud nikam, resp. od pozemků myslitele 1 k pozemkům myslitele 2.  

A opravdu  signifikantní je vysvětlení, proč se nepoužije možnost vyvlastnění, když už tato možnost je uzákoněna a tím by se vyřešilo povolení pro celou stavbu: Politici si to netroufnou, nechtějí naštvat před volbami voliče! Pak tu něco stavte. Dovedete si představit, jak by se v této době stavěla například Vltavská kaskáda?

Autor: Přemysl Čulík | úterý 29.11.2016 8:57 | karma článku: 24,33 | přečteno: 641x
  • Další články autora
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 726x
Pravidelný ranní čtenář Psa a Macka, docela se nechám překvapit, o čem budu já sám vlasně psát.

Seznam rubrik